Дългогодишната и динамична история на боксов клуб Левски датира от създаването му през 1922 г. като боксова секция на спортен клуб Левски.

Началните стъпки на бокса са поставени от Стоян Ставрев и Борис Алексиев. Двамата основоположници на бокса в Левски са организатори, треньори и състезатели по бокс. В началото на 1941 г. е окомплектован първият представителен боксов отбор на Левски, а през 1943 г. се излъчват първите шампиони:

-        Борис Стоилов – категория Муха

-        Стоян Ацев – категория Лека

Стоян Ацев е носител на сребърен медал от първата Балканиада по бокс. Обявен е за най-техничен състезател в категория Лека. Той предава своя опит на големи български боксьори, медалисти от Олимпийски игри, световни и европейски първенства, като треньор на националния отбор.

В златната история на Боксов клуб Левски е приноса на големите български боксьори от Спартак. След обединението на физкултурните дружества Левски и Спартак, през 1969 г., секцията по бокс постига най-значимите международни и републикански спортни резултати. 70-те и 80-те години на 20 век носят множество награди от Олимпийски игри, световни и европейски първенства. През 1994 г., след извършените обществено-политически промени в Р България, боксовата секция се преструктурира в Боксов клуб Левски, който е член на спортен клуб Левски. Клубът е юридическо лице с нестопанска цел, осъществяващ дейността си в обществена полза. Той продължава традициите и е наследник на активите и пасивите на боксовите секции на Левски, Спартак и Левски Спартак. Именно на боксов клуб Левски – дължим първия Олимпийски медал в историята на бокса в България.

През 90-годишната история на Боксов клуб Левски, от създаването му до сега, всеотдайно за неговото развитие са работили стотици уважавани общественици и популярни личности в България, като ръководителите на клуба, последователно от 1922 г. до сега, господата:

Стоян Ставрев, Пандо Никушев, Петър Пондев, Ангел Димитров, ген.Тодор Радулов, Георги Атанасов, Димитър Симов, Ангел Лефтеров, полк.Стефан Величков, Румен Спасов, Васил Иванов – Лучано, Стефан Стоилов и Дойчин Дочев.

Сътрудничество...

Сдружение Боксов клуб Левски обявява процедура за възлагане на обществена поръчка, с предмет Услуги по...

Проблемите при...

Проблемите при социалната интеграция на деца и младежи в риск и ролята на спорта и физическото възпитание за...

Тервел Пулев...

Тервел Пулев счупи ръка, пропуска световното....

Тимур и неговата...

Инициатива "Тимур и неговата команда" (04.06. - 10.06.2012 г.)...

Тормозът в...

Насилието в училище, а и в живота, има различни форми. Децата и юношите често нямат достатъчно социални умения...

Открити уроци по...

Всеки един от нас може да стане жертва на насилие - на улицата, в училище или докато сме с приятели. Нека се...